1

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نوعی دوغ حاوی صمغ پسته کوهی یا بنه، برای بیماران مبتلا به دیابت تهیه کردند و مشخص شد که این نوشیدنی می‌تواند در بهبود شاخص‌های قند و چربی این بیماران مؤثر باشد.

به گزارش مشرق، یکی از عوارض بیماری دیابت، افزایش و اختلال در چربی خون است که موجب افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. استفاده از فیبرهای غذایی، یکی از راه‌های کنترل سطوح  قند و چربی خون است. فیبرهای مورد استفاده در صنایع غذایی بسیار گوناگون هستند و به‌عنوان تثبیت‌کننده در فرآورده‌های نوشیدنی کاربرد فراوان دارند.

یکی از انواع فیبرهایی که به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می‌شوند، گروهی از پلی‌ساکاریدها یا پلیمرهای زیست به نام «صمغ‌ها» هستند. از آن‌جا که ممکن است صمغ پسته کوهی (بنه یا بنوک) در کاهش پارامترهای قند و چربی بیماران مبتلا به دیابت مؤثر باشد، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با انجام یک مطالعه و با استفاده از این ماده در تهیه نوعی دوغ، تاثیر این صمغ را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف صمغ پسته کوهی، می‌تواند منجر به کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید شود. یافته‌های این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف دوغ‌های پایدار شده با صمغ پسته کوهی می‌تواند میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش دهد. 

بر این اساس، پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: غنی‌سازی نوشیدنی‌هایی مانند دوغ بی‌نمک توسط بخش محلول بنه یا صمغ کوهی باعث کاهش میزان گلوکز، کلسترول و LDL -کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می‌شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی ترکیبات بیواکتیو در صمغ پسته کوهی و تاثیر آن بر پارامترهای قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع ۲» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و علیرضا رهبر، الهام زارع، کامران میرزایی، غلامحسین محبی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در انجام آن مشارکت داشتند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • تندیس IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    صمغ بنه طعم مناسب و دلپذیری ندارد . برای کاهش اثر بد طعم این صمغ باید مقدار دوغ زیاد باشد تا طعم بد صمغ بنه در دوغ آزار دهنده نباشد . از طرفی دوز مصرف صمغ بنه باید بمقداری باشد که موجب اثر گذاری بر فرایندهای دیابتی باشد حال با توجه به این دو الزام ببینید یک دیابتی در روز چند لیتر دوغ باید بنوشد تا دوز کافی صمغ وارد بدن شود و تاثیر ضد دیابتی خود را نشان دهد . حال اگر بجای اینکار مواد موثره موجود در ان صمغ برای کاهش اثر دیابتی بر بدن را بصورت قرص یا کپسول در اختیار این بیماران قرار میدادند هم طعم ازار دهنده ای برای بیمار نداشت و هم لازم نبود چندین لیتر دوغ انهم هر روز توسط بیمار نوشیده شود .
  • IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    1 0
    دشمن دیابت ماست و دوغ و خیار و کدو می باشد شما امتحان کنید ببنید 10 برابر متفورمین قدرت دارد حتی دو روز بعد هم قند شما بالا نمی رود لطفا چاپ کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس